Eväitä elämääsi

Linkkejä ym.

21,11,2021

ONEWAY SUNNUNTAIJUHLA

14,11,2021

Isänpäivä ja Isän päivä

Jokaisella ihmisellä on isä, jonka elämä on vaikuttanut meihin. Olemme isämme lapsia ja kannamme isän perimää.

Raamattu puhuu paljon myös Jumalasta Isänä. Tunnettu Isä meidän -rukous alkaa isä -sanalla, joka oikeastaan voitaisiin kääntää isiksi. Rukouksen syntyaikaan oli vallankumouksellinen ajatus, että Jumala voisi olla niin läheinen, että häntä uskaltaa sanoa isiksi. Kaksi raamatunkohtaa kertoo paljon Taivaallisen Isän ajatuksista hänen omiaan kohtaan. "Ei kai kukaan teistä anna pojalleen kiveä, kun hän pyytää leipää? Tai käärmettä, kun hän pyytää kalaa? Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin paljon ennemmin teidän taivaallinen Isänne antaa hyvää niille, jotka sitä häneltä pyytävät." (Matt. 7:9-11)

"Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin totta kai teidän Isänne paljon ennemmin antaa taivaasta Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä pyytävät." (Luuk. 11:13)

Näiden tekstien perusteella näemme, että Isä Jumalalla on hyvät ajatukset ihmistä kohtaan. Meidän täytyy myöntää Raamatun sanojen totuus, että liian usein olemme pahoja. Teemme pahoja asioita ja sanomme pahoja sanoja. Pahoiksi me jäisimmekin ilman armoa. Nyt on niin, että Jeesus kantoi pahuutemme ristille ja antaa meille anteeksi. Ihminen löytää Jeesuksen Kristuksen kautta yhteyden Isään.

Jumala haluaa ihmiselle hyvää ja Jeesus voi muuttaa ihmisen elämän. Tositapahtuma kertoo miehestä, joka tuli uskoon. Mies oli pahasti alkoholisoitunut, asui veneen alla ja hän oli menettänyt työnsä ja kaiken viinan takia. Uskoontulonsa jälkeen mies pääsi takaisin töihin entiseen työpaikkaansa, alkoi hoitaa työnsä hyvin, ja koko elämä muuttui paremmaksi. Työpaikan työkaverit varoittivat miestä, että varo kun menet seurakuntaan, että nyt ne vievät sinulta kymmenykset palkasta! Mies vastasi: "Niinkö vähällä pääsee? Entinen isäntä vei kaiken!" Entiseen verrattuna mies ei kokenut ollenkaan vaikeana antaa osaa tuloistaan Jumalalle kiitoslahjana, on se sitten 10 %, vähemmän tai jotain muuta.

Kutsun sinua tutustumaan hyvän Jumalan Isän rakkauteen, jolla hän rakastaa meitä jokaista vajavaista tallaajaa, sinua ja minua.

8,11,2021

Hepr. 11: 6

Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät.

Joh. 11: 25-26

Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut.

Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko sen?"

Ps. 18: 2-3

Herra, minun kallioni, linnani ja pelastajani, minun Jumalani, vuoreni, jonka turviin minä pakenen, minun kilpeni, autuuteni sarvi ja varustukseni.

Ylistetty olkoon Herra! -niin minä huudan, ja vihollisistani minä pelastun.

Hepr. 11:6

Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät.

Ps. 16: 2

Minä sanon Herralle: "Sinä olet minun Herrani, paitsi sinua ei ole minulla mitään hyvää"

Hebr. 1: 10-11

Ja: "Sinä, Herra, olet alussa maan perustanut, ja taivaat ovat sinun kättesi tekoja;

ne katoavat, mutta sinä pysyt

Apt: 4: 31

Ja kun he olivat rukoilleet, vapisi se paikka, jossa he olivat koolla, ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja puhuivat Jumalan sanaa rohkeasti.

Ps. 23

Daavidin virsi. Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu.

Viheriäisille niityille hän vie minut lepäämään; virvoittavien vetten tykö hän minut johdattaa.

Hän virvoittaa minun sieluni. Hän ohjaa minut oikealle tielle nimensä tähden.

Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani; sinun vitsasi ja sauvasi minua lohduttavat.

Sinä valmistat minulle pöydän minun vihollisteni silmien eteen. Sinä voitelet minun pääni öljyllä; minun maljani on ylitsevuotavainen.

Sula hyvyys ja laupeus seuraavat minua kaiken elinaikani; ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.

7,11,2021

Jumala on olemassa, hän on todellinen ja rakastaa sinua äärettömän paljon. Jumala on todellinen - hän haluaa olla yhteydessä sinuun jokapäiväisessä elämässä. Hän rakastaa jokaista luomaansa ihmistä eikä halua olla erossa kenestäkään. Olemme jokainen tehneet syntiä ja se pitää meidät erossa rakastavasta Jumalasta. Jokainen meistä on tehnyt vääriä asioita elämässään, ja sitä kutsutaan synniksi. Synti rikkoo meidän yhteytemme rakastavaan Jumalaan ja siksi olemme erossa Jumalasta. Jeesus kuoli syntiemme vuoksi, jotta voisimme olla yhteydessä Jumalaan. Jumala lähetti ainoan poikansa Jeesuksen kuolemaan syntiemme vuoksi, voidaksemme saada synnit anteeksi ja päästäksemme takaisin Jumalan yhteyteen. Jumala tarjoaa meille armoa. Voimme pelastua uskomalla Jeesukseen. Voimme saada syntimme anteeksi uskomalla Jeesukseen ja ottamalla hänet elämämme hallitsijaksi. Näin pääsemme takaisin hänen yhteyteensä. Pelastusrukous Voit vastaanottaa Jeesuksen elämääsi, kun rukoilet Jumalaa tämän seuraavan rukouksen tavoin. "Rakas Taivaallinen Isä! Tulen eteesi Poikasi Jeesuksen Kristuksen nimessä. Tunnustan, että olen tehnyt syntiä Sinua vastaan, lähimmäisiäni ja itseäni vastaan ja se on rikkonut yhteyteni Sinuun. Kadun sitä kaikkea ja tahdon pyytää tässä anteeksi syntejäni. Anna minulle minun syntini anteeksi ja anna minun kääntyä pois synneistäni. Kiitos Jeesus, että kuolit syntieni tähden ja annat minulle synnit anteeksi. Kiitos Isä, että hyväksyt minut Jumalan lapseksi ja annat minulle uuden elämän. Otan sinut, Jeesus, vastaan Pelastajanani, Vapahtajanani ja elämäni Herrana. Johdata minun elämääni tästä eteenpäin, niin että pääsen kerran luoksesi taivaaseen. Aamen."

Tervetuloa Jeesuksen Kristuksen seuraan! Haluan onnitella sinua. Olet mahdollisesti viime aikoina antanut elämäsi Jeesukselle Kristukselle ja rukoillut pelastusrukouksen, jossa sanoit Herralle: "Jeesus, tule sydämeeni asumaan, anna minulle minun syntini anteeksi." Olet tehnyt elämäsi tärkeimmän ja kauaskantoisimman päätöksen. Ensimmäinen askel uuteen elämään on tiedostaa, mitä sinulle oikeastaan on tapahtunut. Olet kokenut valtakunnan vaihdoksen. Raamattu opettaa, että jokainen ihminen, joka ei ole Jeesuksen Kristuksen oma, on ollut ennen sielunvihollisen hallintavallan alla. Uskoon tullessa valtakunta on siis vaihtunut. Uskoon tullessa omistaja on vaihtunut ja uskoon tullessa sinun elämäsi herra on vaihtunut. Raamatussa meille sanotaan Efesolaiskirjeen luvussa kaksi:

"Jumala on tehnyt eläviksi teidät, jotka olitte kuolleita rikkomustenne ja syntienne tähden. Ennen te elitte niiden vallassa tämän maailman menon mukaan, totellen avaruuden henkivaltojen hallitsijaa, sitä henkeä, joka yhä vaikuttaa tottelemattomissa ihmisissä. Heidän joukossaan mekin kaikki ennen elimme noudattaen oman luontomme haluja ja tehden niin kuin ruumiimme ja mielemme tahtoivat. Jumalan laupeus on kuitenkin niin runsas ja hän rakasti meitä niin suuresti, että hän teki meidät, rikkomustemme tähden kuolleet, eläviksi Kristuksen kanssa. Armosta teidät on pelastettu." Sinulla on nyt valtakunta vaihtunut. Jeesus Kristus on sinun Herrasi ja Hän on herättänyt sinut hengellisesti eloon. Tärkeä asia tiedostaa on se, että me kaikki olemme syntisiä. Roomalaiskirjeen luvussa 3, jakeessa 23 sanotaan: "kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla". Ja vielä Roomalaiskirje luku 6, jae 23 sanoo, että: "synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa". Eli kaikki olemme syntisiä, ja tämän synnin seuraamuksena, ikävä kyllä, jokaisen ihmisen kohtalo ilman Kristusta on iankaikkinen ero elävästä Jumalasta. Mutta seuraava tärkeä asia on tiedostaa, että Jumala järjesti pelastussuunnitelman. Jeesus tuli taivaasta maan päälle, kuoli ristillä meidän puolestamme ja sovitti ristillä kuollessaan koko maailman synnin. Tämän pelastuksen sinä olet saanut ottaa vastaan. Kaksi asiaa on tapahtunut: olet tehnyt parannuksen, niin kuin Jeesus opetti: "tehkää parannus". Parannus on tarkoittanut sekä suunnanmuutosta että myös mielenmuutosta. Ennen olit selkä kohden Jumalaa, nyt olet kääntynyt Jumalaan päin. Mutta pelastus otetaan ennen kaikkea uskon kautta vastaan. Raamattu sanoo: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut." Ja Roomalaiskirjeessä sanotaan: "sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan". Usko Jeesukseen tarkoittaa sitä, että olet sydämestäsi laittanut turvan Jeesuksen sovintotyöhön ja olet vastaanottanut Hänet sydämeesi. Jos kuitenkin nyt katsot tätä etkä ole varma, että Jeesus on elämäsi Herra tai ehkä haluat varmistua tästä asiasta, rukoile vielä tämä pelastusrukous: Herra Jeesus Kristus. Minä uskon, että Sinä olet Jumalan Poika. Kiitos, että kuolit puolestani ristillä ja sovitit minun syntini. Herra, olen syntinen ihminen, anna minulle minun syntini anteeksi. Jeesus, tule sydämeeni asumaan ja poista sieltä kaikki paha. Tänä päivänä suullani tunnustan: Jeesus Kristus on minun Herrani, minä päätän seurata Jeesusta. Kiitos Jeesus, että kuulit rukoukseni. Aamen.

1,11,2021

Presidentin rukous laulettuna linkki


25,10,2021

Kaikki voima käyttöön elämässä

"Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima pelastukseksi jokaiselle, joka uskoo" (Room. 1:16).

Jumalan pelastava voima on evankeliumissa, sanomassa Jumalan pelastavasta rakkaudesta, sanomassa verisestä rististä.

Evankeliumi on sanoma, jota saamme lukea raamatusta. Voima ei ole meissä, eikä se koskaan muutu meidän voimaksemme.

Evankeliumin sanomassa Kristus tavoittaa sydämemme. Pieninkin usko saa armosta ottaa vastaan Jumalan ilouutisen.

Evankeliumi on maailman suurin voima, sillä se riittää syntisen ihmisen palauttamiseksi Jumalan yhteyteen. Evankeliumi on kuin kelluke, jonka varassa hukkuva ihminen saa kellua ja luottaa, että häntä kannatellaan.

Jumalan voima ei ole koskaan meidän voimaamme. Me emme muutu vahvoiksi. Mutta meillä on Jeesus, Jumalan ainoa Poika, joka on kaikkia voimia vahvempi. Hänen voimansa tähden me saamme itsessämme olla heikkoja.

Evankeliumi julistaa sanan kuulijan Jumalalle kelpaavaksi, Jumalan lapseksi. Vaikka evankeliumiin liittyy myös muilla tavoilla ilmenevää voimaa, tämä on aina tähtäyspiste ja päätarkoitus.

"Mutta hän on vastannut minulle: `Minun armoni riittää sinulle. Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa ´Sen tähden ylpeilen mieluimmin heikkoudestani, jotta minuun asettuisi Kristuksen voima." (2. Kor. 12:9)


24,10,2021

Kuluvatko sinun housuistasi ensin polvet vai takamus?

"Kun sinä rukoilet, mene sisälle huoneeseesi, sulje ovi ja rukoile sitten Isääsi, joka on salassa. Isäsi, joka näkee myös sen, mikä on salassa, palkitsee sinut.

Rukoillessanne älkää hokeko tyhjää niin kuin pakanat, jotka kuvittelevat tulevansa kuulluiksi, kun vain latelevat sanoja. Älkää ruvetko heidän kaltaisikseen. Teidän Isänne kyllä tietää mitä te tarvitsette, jo ennen kuin olette häneltä pyytäneetkään. (Matt. 6:6-8)

Kaikki saamamme aika on lahjaa. Aika on annettu meille, että käyttäisimme sen oikein. Eilistä emme voi elää uudelleen, vaikka kuinka haluaisimme. Huominen ei liioin vielä ole käytössämme. Emmehän edes tiedä, elämmekö yhä silloin, vai loppuuko aikamme jo ennen huomista.

Meillä on vain tämä aika, tämä hetki ja nämä mahdollisuudet. Siksi jokainen hetki on korvaamattoman arvokas. Tämä koskee sekä ihmissuhteitamme että suhdettamme Jumalaan, jonka eteen me kaikki päädymme, kun oma aikamme päättyy. Siksi juuri nyt on oikea hetki kääntyä Jumalan puoleen ja tunnustaa omaan ajankäyttöömme liittyvät virheemme. Häneltä me saamme myös pyytää viisautta, että osaisimme ja malttaisimme käyttää aikamme oikein.

Psalmin 90 jakeissa 10 ja 12 meille annetaan hyvä neuvo sekä ajankäyttöömme että ajatellen oman aikamme päättymisen jälkeen eteemme avautuvaa iankaikkista elämää:

"Seitsemänkymmentä on vuosiemme määrä, tai kahdeksankymmentä, jos voimamme kestää. Opeta meille, miten lyhyt on aikamme, että saisimme viisaan sydämen." (Psalmi 90:10,12)

Talvisodan päivinä kansamme oli polvillaan. Rukoukset myös oikeasti kuultiin. Talvisodan ihme, jonka Jumala meille antoi, pelasti meidät tuhoutumiselta. Samalla koettelemus yhdisti sisällissodan repimän kansan ehjäksi kansakunnaksi.

Turvallisina ja helppoina aikoina housuista kuluvat polvia enemmän takamukset. Israelin kansan historia kertoo, mitä sellaisesta seuraa. Jumalan avulla vihollisensa voittanut kansa unohti nopeasti Pelastajansa. Usko laimeni uskonnollisuudeksi ja sydämestä nousevat rukoukset kaavoittuivat palvontamenoiksi.

Jos meidän suomalaisten hengellistä intoa mitattaisiin kirkkojemme ja seurakuntiemme työntekijöiden määrällä, me taitaisimme muihin kansoihin verrattuna sijoittua vähintään mitalisijoille, ellei peräti aivan kärkeen. Mikäli uskomme määrää punnittaisiin kokousten, valiokuntien, komiteoiden sekä niiden tuottamien muistioiden määrällä, tulos olisi loistava.

Jumalan silmissä tällä hetkellä oleva tilanne kuitenkin tyystin toisenlainen. Maallistuminen etenee ja kristinuskon asema kansamme keskuudessa heikkenee. Luterilaisen kirkon jäsenmäärä vähenee monta prosenttiyksikköä vuodessa. Erityisesti nuoret ja nuoret aikuiset ovat irtautumassa kirkosta. Samanlaista kehitystä tapahtuu myös vapaiden suuntien seurakuntien jäsenrakenteessa.

Parissa vuosikymmenessä suomalaisten usko Taivaan Jumalaan on lähes puolittunut. Kirkon nelivuotiskertomuksen (2016-1019) mukaan enää vain joka neljäs suomalainen uskoo Jumalaan, niin kuin raamattu opettaa. Kaksikymmentä vuotta aikaisemmin sellaisia oli vielä 47 prosenttia.

Ainoastaan viisi prosenttia suomalaisista pitää enää totena Raamatun sanaa, jonka mukaan ainoa tie Jumalan luo on Jeesuksen kautta. Neljännes kansastamme sitä vastoin uskoo kaikkien uskontojen opettavan pohjimmiltaan samaa totuutta.

Kylmien tilastolukujen takana piileksii huolestuttava seikka. Nuoret naiset ovat jättämässä kirkon ja seurakunnat paljon herkemmin kuin miehet. Kun naiset hylkäävät kristinuskon, he eivät enää tuo lapsiaan kastettaviksi. Tämä näkyy jo nyt mm. pääkaupunkiseudun romahtaneissa kastettujen määrissä.

Kun naiset eivät tule jumalanpalvelukseen, myös nuoret miehet, jotka nykyään ovat naisia enemmän kiinnostuneita hengellisistä kysymyksistä, jättävät tulematta. Näin syntynyt kierre nopeuttaa kehitystä, jonka tuloksena kristinusko on parissa, kolmessa vuosikymmenessä jäämässä vähemmistön uskonnoksi.

Myös me täällä tutussa kotimaassamme tarvitsemme nyt enemmän polvien kuin takamuksen teologiaa. Meidän on aika herätä huomaamaan, että maailmaan mukautuneiden uskonnollisten dinosaurusten aika on päättymässä. Vanhojen kirkkokuntien sisälle on jo syntynyt lupaus tulevaisuuden kirkosta. Sen muodostavat jumalanpalvelusyhteisöt, kotikirkot ja pienryhmät. Sen tuntomerkkejä eivät ole talouden, hallinnon ja jäsenmäärien kaitsennassa kuluneet housujen takamukset vaan Pyhän Hengen synnyttämässä yhteisessä rukouksessa kuluneet polvet.

Rukoile, lue raamattua ja pyydä Jumala johtamaan elämääsi: Jumalalla on valmis ja paras suunnitelma elämällesi kun vain annat sen toteutua

30,11,2020

1.
Jeesus on ainoa Pelastaja koko maailmalle
"Eikä ole pelastusta kenessäkään toisessa, sillä ei ole taivaan alla ihmisille annettu muuta nimeä, jossa meidän tulisi pelastua." APT. 4:12 Myös edellinen jae 11 on tärkeä: "Hän on se kivi, jonka te rakentajat hylkäsitte, mutta josta on tullut huippukivi."

2. Jeesus on Isän valittu"Ja taivaasta kuului ääni, joka sanoi: 'Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mieltynyt." MATT. 3:17."Hänen vielä puhuessaan heidät peitti valoisa pilvi ja pilvestä kuului ääni: 'Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mieltynyt. Kuulkaa häntä!'" MATT.
17:53. Joka torjuu Jeesuksen, torjuu Isän"Kuka on valehtelija, ellei se, joka kieltää, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, ja hän kieltää Isän ja Pojan. Ei kenelläkään, joka kieltää Pojan,
ole myöskään Isää. Joka tunnustaa Pojan, hänellä on myös Isä." 1 JOH. 2:22-23

4. Joka torjuu Jeesuksen jää Jumalan tuomion ja vihan alle"... mutta antaa teille, joita ahdistetaan, levon yhdessä meidän kanssamme, kun Herra Jeesus ilmestyy taivaasta väkevien enkeleittensä kanssa tulenliekissä. Hän rankaisee niitä, jotka eivät ole kuuliaisia meidän Herramme Jeesuksen evankeliumille. He tulevat kärsimään rangaistuksena iankaikkisen kadotuksen, erossa Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta." 2 TESS. 1:7-9"Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä. Mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, ei ole näkevä elämää, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällään" JOH. 3:36

5. Vain Jeesuksessa synnit saadaan anteeksi "Sen tähden minä sanon teille, että te kuolette synteihinne. Sillä jos ette usko, että minä olen se, joka olen, te kuolette synteihinne." JOH. 8:24

6. Moni huijari väittää tarjoavansa muita teitä pelastukseen. "Menkää sisään ahtaasta portista, sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen ja monet menevät siitä portista sisään. Miten ahdas onkaan se portti ja kapea se tie, joka vie elämään ja harvat löytävät sen." MATT. 7:13-14"Jeesus vastasi heille: 'Varokaa, ettei kukaan eksytä teitä. Sillä monet tulevat minun nimessäni ja sanovat: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monia." MATT. 24:4-5

7. Jeesuksen rinnalla ei ole mitään vaihtoehtoista pelastusta "Jotkut vain hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumia. Mutta jos joku meistä - vaikka enkeli taivaasta - julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän
olkoon kirottu." GAL. 1:7-8"En minä tee tee tyhjäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus saadaan lain kautta, silloin Kristus on kuollut turhaan." GAL. 2:21

8. Tämä evankeliumi pitää julistaa kaikille kansoille"... ja parannusta syntien anteeksiantamiseksi on saarnattava hänen nimessään kaikille kansoille alkaen Jerusalemista." LUUK. 24:47"Jeesus tuli heidän lukseen ja sanoi heille: 'Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikista kansoista minun opetuslapsiani. Kastakaa heidät Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen." MATT. 28:18-19

9. Jeesus tuomitsee kaikki ihmiset viimeisenä päivänä "Isä ei myöskään tuomitse ketään, vaan hän on antanut kaiken tuomiovallan Pojalle, että kaikki kunnioittaisivat Poikaa niin kuin he kunnioittavat Isää. Se, joka ei kunnioita Poikaa, ei kunnioita Isää, joka on hänet lähettänyt."
JOH. 5:22-23"Kehotan sinua vakavasti Jumalan ja Kristuksen Jeesuksen edessä, joka on
tuomitseva elävät ja kuolleet, ja hänen ilmestymisensä ja valtakuntansa kautta..." 2 TIM. 4:1


22,11,2020

Valtaa mun sydämein Jeesus


Marttyyrien ääni


12,7,2020

1. "Herra on minun paimeneni,

ei minulta mitään puutu."


2. "Hän vie minut vihreille niityille,

hän johtaa minut vetten ääreen,

siellä saan levätä."


3. "Hän virvoittaa minun sieluni,

hän ohjaa minua oikeaa tietä

nimensä kunnian tähden."


4. "Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa,

en pelkäisi mitään pahaa,

sillä sinä olet minun kanssani.

Sinä suojelet minua kädelläsi,

johdatat paimensauvallasi."


5. "Sinä katat minulle pöydän

vihollisteni silmien eteen.

Sinä voitelet pääni tuoksuvalla öljyllä,

ja minun maljani on ylitsevuotavainen."


6. "Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut

kaikkina elämäni päivinä,

ja minä saan asua Herran huoneessa

päivieni loppuun asti."


1.6.2020

"Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan." (Joh. 3:5). Se, joka on syntynyt, on lapsi. Jumalasta syntynyt on Jumalan lapsi evankeliumin sanan ja Pyhän Hengen uudestisynnyttämänä. Koska olet lapsi, et ole ulkopuolinen tai vieras, vaan Jumalan perheväkeä. Jumala on Isäsi. Jeesus on veljesi. Sinulla on paikka Isän sylissä. Mitä Raamattu sanookaan lapsen asemasta?

Lapsen ei tarvitse pelätä (Room. 8:15; Gal. 4:7-8). On todettu, että ero lapsen ja orjan välillä on siinä, että orja pelkää kun isäntä tulee lähelle. Lapsi ilahtuu ja rientää isän syliin.

Lapsena sinulla on täysi oikeus perintöön Kristuksessa (Room. 8:17).

Jeesus ei häpeä sinua veljenään. Hän oli valmis kuolemaan puolestasi (Hepr. 2:10-11).

Koska olet Jumalan lapsi, sinulla on sama Pyhä Henki, kuin Jumalanainokaisella Pojalla (Mark. 14:36; Room. 8:15, Gal. 4:6).

Lasten suhde perustuu syntymän kautta saatuun asemaan, ei lain kuuliaisuudesta seuraavaan ansioon (Matt. 17:24-26).


25.5.2020

"Teille on hyväksi / hyödyksi, että minä menen pois," Jeesus oli sanonut. Nämä ovat
säpsähdyttävät sanat. Jollakin tavalla meille on hyödyksi ja parempi, että Jeesus meni pois ja Pyhä Henki tuli.

Osaltaan varmaan siksi, että Jeesus ei ruumiillisesti voisi olla kaikkien
uskoviensa kanssa kaikkialla (Matt. 28:20). Sen sijaan Pyhä Henki voi olla
kaikkialla Kristuksen omissa ympäri maailman kirkastamassa Jeesusta

Jeesuksen omista sanoista heijastuu myös se tosiasia, että Pyhä Henki ei ole vain jokin halpa Jeesuksen korvike. Jeesuksen taivaaseen astuminen ei merkinnyt heikennystä opetuslasten elämään. Pyhä Henki on "toinen" puolustaja. Alkukielessä on kaksi sanaa, joilla on hiukan eri merkitysvivahde: toinen samanlainen (allelos) ja toinen erilainen (heteros). Pyhä Henki on
samanlainen puolustaja kuin Jeesus.Jeesus on ensimmäinen puolustajamme Isän oikealla puolella (1 Joh.
2:1). Pyhä Henki on toinen samanlainen puolustaja meissä ja meidän kanssamme (Joh. 14:16-17). Aivan niin kuin Jeesus rukoilee puolestamme Isän luona (Hepr. 7:25), samoin Pyhä Henki uskovissa rukoilee sanomattomin huokauksin pyhien puolesta uskovissa (Room.
8:26-27).Me emme voi täysin ymmärtää Pyhän Hengen läsnäolon mukanaan tuomaa
Jumalan läheisyyden merkitystä elämässämme ellemme ymmärrä seuraavia
viittä tosiasiaa Hänestä:

Ensiksi, Pyhä Henki on ainoalaatuinen persoona, eikä pelkkä
jumalallinen voimavaikutus.
Pyhä Henki on "hän", ei "se". (Ef.
4:30; 1 Tess. 5:19; Apt. 7:51; 13:2)

Toiseksi, Pyhä Henki on yhtä Isän ja Pojan kanssa. (Joh.
14:16; 16:7; Apt. 1:4-5). Pyhä Henki on Isän ja Pojan lähettämä. Pyhä
Henki on kolmiyhteisen Jumalan kolmas persoona (Matt. 3:16-17;
28:18-20; 2 Kor. 13:13).

Kolmanneksi, Pyhä Henki on luomisen henki (1 Moos. 1:1-2, 26;
Psal. 33:6).

Neljänneksi, Pyhä Henki ei ainoastaan ollut läsnä maailman
luomisessa, vaan myös Kristuksessa tapahtuvassa uudessa luomisessa
(Joh.
3:5).

Viidenneksi, Pyhä Henki on Raamatun Pyhien kirjoitusten
jumalallinen inspiroija, siksi Raamattu on Jumalan omaa arvovaltaista
sanaa
(Apt. 1:16; 4:25; 2 Tim. 3:16; 2 Piet. 1:21).


19.5.2020

Evankeliumin julistaminen ihmein ja tunnusteoin <-- ohjelma linkistä


Profetia Suomelle <-- ohjelma linkistä


3.5.2020

Tempaus <-- ohjelma linkistä

- Älä pelkää, koska Herra on sinun kanssasi - Joosua 1:9; Jesaja 41:10; Psal. 118:6

- Älä pelkää, koska Jumala ei koskaan hylkää sinua - 5 Moos. 31:6, 8; Hebr. 13:6

- Älä pelkää, koska Herra on auttajasi - Jesaja 41:13

- Älä pelkää, koska Herra on hyvä paimenesi - Psal. 23:4

- Älä pelkää, koska et ole orja vaan lapsi - Room. 8:15

- Älä pelkää, koska olet monia varpusia arvokkaampi - Matt. 10:29-31

- Älä pelkää, koska elämäsi myrskyissä Jeesus itse tulee luoksesi - Mark. 6:49-50

- Älä pelkää, koska Isäsi antaa sinulle valtakunnan - Luuk. 12:32

- Älä pelkää, vaan muuta huolesi rukoukseksi ja kiitä Herraa - Fil. 4:6-7, 1 Piet. 5:726.4.2020

KORONA VIRUKSEN ALKUPERÄNJÄLJILLÄ  <-- ohjelma aukeaa linkistä

Raamatun mukaan Jumala antaa kaiken ajallisen järkkyä, jotta kävisi ilmi, että on
sellaista mikä ei voi järkkyä, koska se on ikuista. Näihin järkkymisiin on
vaikea sopeutua, koska olemme niin asettuneita meille turvallisilta tuntuviin
näkyviin asioihin, joiden toivomme pysyvän muuttumattomina. Järkkymiset ajavat
meidät pois omilta mukavuusalueiltamme kohti tuntematonta ja epävarmaa. Tekee
kipeää, kun ei kysytä haluatko muuttua. On pakko muuttua ja sopeutua uuteen.Mutta epävarmuuksien aikana on suunnattoman voimaannuttavaa ja rauhoittavaa
tietää, että on asioita, joita koronavirus ei muuta. Pää ei painukaan pinnan
alle, koska jalkojen alla tuntuu tukeva pohja.

ALLA 7 MUUTTUMATONTA ASIAA, JOIHIN KORONAVIRUS EI VAIKUTA

1. Jumala. (Ilm. 1:8; Jaak. 1:17; Hebr. 13:8; 9:14; Psal. 102:26)
2. Jumalan sana (Jes. 40:8; Psal. 119:89; 1 Piet. 1:23)
3. Jumalan rakkaus (5 Moos. 7:9; 1 Aik. 16:34; Mal. 3:6)
4. Jumalan suunnitelma (Hebr. 6:17-19)
5. Jeesuksen esirukous puolestamme (Hebr. 7:21, 25)
6. Tuomiopäivä (Apt. 17:30-31)
7. Meidän lopullinen kotimme (1 Piet. 1:4; Hebr. 13:14; Ilm. 22:1-5)19.4.2020

Miksi Korona? Onko se on Jumalan teko? Yksi osuvimpia kohtia
raamatusta tästä löytyy 2. Aikakirjan 7. luvun jakeista 13-14:

Jos minä joskus suljen taivaan, niin että ei tule sadetta, tai jos käsken heinäsirkkojen syödä maan tai lähetän kansani keskuuteen ruton - ja jos silloin kansani, jonka olen ottanut omakseni, nöyrtyy ja rukoilee, kääntyy minun puoleeni ja hylkää pahat tiensä, niin minä kuulen sitä taivaaseen, annan sen synnit anteeksi ja teen sen maan jälleen terveeksi.

Edellä olevissa jakeissa Jumala kertoo käyttävänsä kolmea vitsausta saadakseen ihmiskunnan huomion itseensä: kuivuutta, heinäsirkkoja ja ruttoa eli kulkutautia. Kaikkia näitä on maailma kokenut viimeisen kuuden kuukauden aikana: Australiassa oli maan historian yksi
kuumimmista ja sateettomimmista kausista molemmin puolin vuodenvaihdetta. Niin
Italiassa kuin Itä-Afrikassakin heinäsirkat ovat tehneet ennätysmäisiä tuhoja aivan viime kuukausina, ja nyt sitten korona.


Matteus. 24:1 Ja Jeesus lähti ulos pyhäköstä ja meni pois; ja hänen opetuslapsensa tulivat hänen tykönsä näyttämään hänelle pyhäkön rakennuksia.
24:2 Niin hän vastasi ja sanoi heille: "Ettekö näe näitä kaikkia? Totisesti minä sanon teille:
tähän ei ole jäävä kiveä kiven päälle, maahan jaottamatta."
24:3 Ja kun hän istui Öljymäellä, tulivat opetuslapset erikseen hänen tykönsä ja sanoivat: "Sano meille: milloin se tapahtuu, ja mikä on sinun tulemuksesi ja maailman lopun merkki?"
24:4 Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä.
24:5 Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monta.
24:6 Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista; katsokaa, ettette peljästy. Sillä
näin täytyy tapahtua, mutta tämä ei ole vielä loppu.
24:7 Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja nälänhätää ja
maanjäristyksiä tulee monin paikoin.
24:8 Mutta kaikki tämä on synnytystuskien alkua.
24:9 Silloin teidät annetaan vaivaan, ja teitä tapetaan, ja te joudutte kaikkien kansojen vihattaviksi minun nimeni tähden.
24:10 Ja silloin monet lankeavat pois, ja he antavat toisensa alttiiksi ja vihaavat toinen toistaan.
24:11 Ja monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monta.
24:12 Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.
24:13 Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.
24:14 Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.
24:15 Kun te siis näette hävityksen kauhistuksen, josta on puhuttu profeetta Danielin kautta,
seisovan pyhässä paikassa - joka tämän lukee, se tarkatkoon -
24:16 silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille;
24:17 joka on katolla, älköön astuko alas noutamaan, mitä hänen huoneessansa on,
24:18 ja joka on pellolla, älköön palatko takaisin noutamaan vaippaansa.
24:19 Voi raskaita ja imettäväisiä niinä päivinä!
24:20 Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä sapattina.
24:21 Sillä silloin on oleva suuri ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta hamaan tähän
asti eikä milloinkaan tule.
24:22 Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään.
24:23 Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko.
24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja
ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.
24:25 Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.
24:26 Sentähden, jos teille sanotaan: 'Katso, hän on erämaassa', niin älkää menkö sinne, tahi:
'Katso, hän on kammiossa', niin älkää uskoko.
24:27 Sillä niinkuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan
tulemus.
24:28 Missä raato on, sinne kotkat kokoontuvat.
24:29 Mutta kohta niiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta, ja taivaitten voimat järkkyvät.
24:30 Ja silloin ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat
parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella.
24:31 Ja hän lähettää enkelinsä suuren pasunan pauhatessa, ja he kokoavat hänen valittunsa
neljältä ilmalta, taivasten ääristä hamaan toisiin ääriin.
24:32 Mutta oppikaa viikunapuusta vertaus: kun sen oksa jo on tuore ja lehdet puhkeavat, niin te
tiedätte, että kesä on lähellä.
24:33 Samoin te myös, kun näette tämän kaiken, tietäkää, että se on lähellä, oven edessä.
24:34 Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki nämä tapahtuvat.
24:35 Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät koskaan katoa.
24:36 Mutta siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään
Poika, vaan Isä yksin.
24:37 Sillä niinkuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan tulemus oleva.
24:38 Sillä niinkuin ihmiset olivat niinä päivinä ennen vedenpaisumusta: söivät ja joivat, naivat ja
naittivat, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin,
24:39 eivätkä tienneet, ennenkuin vedenpaisumus tuli ja vei heidät kaikki; niin on myös
Ihmisen Pojan tulemus oleva.
24:40 Silloin on kaksi miestä pellolla; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään.
24:41 Kaksi naista on jauhamassa käsikivillä; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään.
24:42 Valvokaa siis, sillä ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee.
24:43 Mutta se tietäkää: jos perheenisäntä tietäisi, millä yövartiolla varas tulee, totta hän
valvoisi, eikä sallisi taloonsa murtauduttavan.
24:44 Sentähden olkaa tekin valmiit, sillä sinä hetkenä, jona ette luule, Ihmisen Poika tulee.
24:45 Kuka siis on se uskollinen ja ymmärtäväinen palvelija, jonka hänen herransa on asettanut
pitämään huolta palvelusväestään, antamaan heille ruokaa ajallansa?
24:46 Autuas se palvelija, jonka hänen herransa tullessaan havaitsee näin tekevän!
24:47 Totisesti minä sanon teille: hän asettaa hänet kaiken omaisuutensa hoitajaksi.
24:48 Mutta jos paha palvelija sanoo sydämessään: 'Minun herrani viipyy',
24:49 ja rupeaa lyömään kanssapalvelijoitaan ja syö ja juo juopuneiden kanssa,
24:50 niin sen palvelijan herra tulee päivänä, jona hän ei odota, ja hetkenä, jota hän ei
arvaa,
24:51 ja hakkaa hänet kappaleiksi ja määrää hänelle saman osan kuin ulkokullatuille. Siellä on
oleva itku ja hammasten kiristys."


15.4.2020

2.Mooseksen kirja:
12:1 Herra oli puhunut Mosekselle ja Aaronille Egyptin maalla, sanoen:
12:2 Tämä kuukausi pitää oleman teidän tykönänne ensimäinen kuu; hänestä pitää teidän alkaman ajastajan kuukaudet.
12:3 Puhukaat koko Israelin seurakunnalle, sanoen: kymmenentenä päivänä tällä kuulla ottakaan itsekukin itsellensä karitsan, se joka perheenisäntä on, karitsan joka huoneelle;
12:4 Vaan jos yksi huone vähä on karitsaa syömään, niin ottakaan kylänsä miehen kanssansa, joka likin hänen huonettansa on, että niin monta tulis, kuin voisivat karitsan syödä.
12:5 Ja sen karitsan pitää teille oleman virheettömän ajastaikaisen oinaan. Karitsoista eli vohlista pitää teidän sen ottaman.
12:6 Ja sen teidän pitää tallella pitämän neljänteentoistakymmenenteen päivään asti tätä kuuta, ja koko Israelin kansan kokous pitää sen teurastaman kahden ehtoon välillä.
12:7 Ja heidän pitää ottaman verestä, ja sivuman molemmat pihtipielet, ja huonetten ovenpäällisen, joissa he sitä syövät.
12:8 Ja heidän pitää sinä yönä syömän lihaa tulella paistettua ja happamatointa leipää; katkerain ruohoin kanssa pitää heidän sen syömän.
12:9 Ei teidän pidä sitä syömän uutena eikä vedellä keitettynä, mutta tulella paistettuna, pään, jalkain ja sisällysten kanssa.
12:10 Eikä teidän pidä jättämän mitään huomeneksi; ja jos jotakin jää huomeneksi, se tulella poltettakaan.
12:11 Mutta näin pitää teidän syömän sitä: teidän pitää oleman vyötetyt kupeista, ja kengät jalassanne, ja sauva kädessänne, ja pitää sen syömän niinkuin matkaan kiiruhtavaiset: se on Herran pääsiäinen.
12:12 Sillä minä käyn sinä yönä Egyptin maan lävitse, ja lyön kaikki esikoiset Egyptin maalla, ihmisistä niin karjaan asti, ja annan tulla minun rangaistukseni kaikkein Egyptiläisten epäjumalain päälle: Minä Herra.
12:13 Ja veren pitää oleman teille merkiksi huoneissanne, kussa te olette, että koska minä veren näen, niin minä menen teidän ohitsenne: ja ei pidä teille tuleman se rangaistus kadottamaan teitä, koska minä lyön Egyptin maata.
12:14 Ja tämä päivä pitää oleman teille muistoksi, ja teidän pitää sen pyhittämän juhlaksi Herralle: ijankaikkiseksi säädyksi teidän sukukunnissanne teidän sen pyhittämän pitää.
12:15 Seitsemän päivää pitää teidän syömän happamatointa leipää, nimittäin ensimäisenä päivänä pitää teidän paneman pois happaman leivän teidän huoneissanne: sillä jokainen kuin hapointa leipää syö ensimäisestä päivästä niin seitsemänteen päivään asti, hänen sielunsa pitää hukutettaman Israelista.
12:16 Ensimäisenä päivänä on teillä pyhä kokous, ja myös seitsemäntenä päivänä on teillä pyhä kokous. Ei yhtäkään työtä pidä tehtämän niinä päivinä, mutta vaivoin mitä ruaksi tarvitaan jokaiselle hengelle, se ainoastansa tehkäät.
12:17 Ja pitäkäät happamatoin leipä; sillä sinä päivänä olen minä teidän joukkonne johdattanut Egyptin maalta: ja teidän pitää pitämän tämän päivän teidän sukukunnissanne ijankaikkiseksi säädyksi.
12:18 Neljäntenätoistakymmenentenä päivänä ensimäisestä kuusta ehtoona pitää teidän syömän happamatointa leipää, hamaan ensimäiseen päivään asti kolmattakymmentä siitä kuusta, ehtoona.
12:19 Niin ettei seitsemänä päivänä löydetä hapointa leipää teidän huoneissanne; sillä jokainen kuin hapointa leipää syö, hänen sielunsa pitää hukutettaman Israelin joukosta, joko hän muukalainen on eli omainen.
12:20 Sentähden älkäät ensinkään syökö hapointa leipää; vaan happamatointa leipää syökäät kaikissa teidän asuinsioissanne.
12:21 Ja Moses kutsui kaikki Israelin vanhimmat, ja sanoi heille: menkäät ja ottakaat teillenne lampaita kukin perhekuntansa jälkeen, ja teurastakaat pääsiäiseksi.
12:22 Ja ottakaat side isoppia, ja kastakaat vereen, joka on maljassa, ja sivukaat sillä ovenpäällinen, ja molemmat pihtipielet: ja ei yksikään ihminen pidä menemän ulos huoneensa ovesta huomeniseen asti.
12:23 Sillä Herra tahtoo käydä ohitse lyömään Egyptiläisiä: ja koska hän saa nähdä veren ovenpäällisessä ja molemmissa pihtipielissä, menee Herra sen oven ohitse, ja ei salli hukuttajan tulla teidän huoneisiinne rankaisemaan.
12:24 Sentähden pidä tämä sääty sinulle ja sinun lapsilles ijankaikkisesti.
12:25 Ja koska te tulette siihen maahan, jonka Herra teille antava on, niinkuin hän sanonut on, niin pitäkäät tämä palvelus.
12:26 Ja koska teidän lapsenne sanovat teille: mikä palvelus tämä teillä on?
12:27 Niin teidän pitää sanoman: tämä on Herran pääsiäisuhri, joka ohitse meni Israelin lasten huoneet Egyptissä, koska hän rankaisi Egyptiläisiä, ja meidän huoneemme vapahti: niin kansa maahan kumartain rukoili.
12:28 Ja Israelin lapset menivät ja tekivät niinkuin Herra Mosekselle ja Aaronille käskenyt oli.
12:29 Ja tapahtui puoliyön aikana, että Herra löi kaikki esikoiset Egyptin maalla, Pharaon esikoisesta, joka hänen istuimellansa istuman piti, niin vangin esikoiseen asti, joka oli vankihuoneessa, ja kaikki eläinten esikoiset.
12:30 Sinä yönä nousi Pharao ja kaikki hänen palveliansa, ja kaikki Egyptiläiset, ja suuri parku oli Egyptissä; sillä ei siellä ollut huonetta, jossa ei kuollutta ollut.
12:31 Ja hän kutsui Moseksen ja Aaronin yöllä, ja sanoi: nouskaat ja menkäät pois minun kansastani, sekä te että Israelin lapset: ja menkäät matkaanne ja palvelkaat Herraa, niinkuin te sanoneet olette.
12:32 Ottakaat myös myötänne teidän lampaanne ja teidän karjanne, niinkuin te sanoneet olette, menkäät matkaanne; ja siunatkaat myös minua.
12:33 Ja Egyptiläiset vaativat kansaa, ja hoputtaen ajoivat heitä pois maalta; sillä he sanoivat: me kuolemme jokainen.
12:34 Ja kansa kantoi taikinansa, ennen kuin se happani, nimittäin tähteensä, sidottuna vaatteisiin olallansa.
12:35 Ja Israelin lapset olivat tehneet Moseksen sanan jälkeen, ja olivat anoneet Egyptiläisiltä hopia- ja kulta-astioita ja vaatteita.
12:36 Ja Herra oli antanut kansalle armon Egyptiläisten edessä, että he lainasivat heille, ja niin he paljastivat Egyptiläiset.
12:37 Niin matkustivat Israelin lapset Rameseksesta Sukkotiin, lähes kuusisataa tuhatta jalkamiestä, paitsi lapsia.
12:38 Ja myös paljo kaikkinaista kansaa meni heidän kanssansa, ja lampaita, ja karjaa, ja sangen paljo eläimiä.
12:39 Ja he leipoivat siitä uudesta taikinasta, jonka he olivat tuoneet Egyptistä, happamattomia leipiä; sillä ei se ollut hapannut, sentähden että he ajettiin Egyptistä pois, eikä myös saaneet viipyä, ja ei semminkään saaneet heillensä evästä valmistaa.
12:40 Se aika kuin Israelin lapset asuivat Egyptissä, oli neljäsataa ja kolmekymmentä ajastaikaa.
12:41 Ja koska ne olivat kuluneet, läksi koko Herran joukko yhtenä päivänä Egyptin maalta.
12:42 Sentähden tämä yö pidetään Herralle, että hän vei heidät ulos Egyptin maalta: tämä on se yö, joka pidettämän pitää Herralle kaikilta Israelin lapsilta heidän sukukunnissansa.
12:43 Ja Herra sanoi Mosekselle ja Aaronille: tämä on sääty pitää pääsiäistä: ei yksikään muukalainen pidä siitä syömän.
12:44 Jokainen ostettu orja pitää ympärileikattaman, ja sitte syökään siitä.
12:45 Muukalaisen ja päivämiehen ei pidä syömän sitä.
12:46 Yhdessä huoneessa pitää se syötämän. Ei teidän pidä huoneesta viemän ulos sitä lihaa, eikä teidän pidä luuta rikkoman siitä.
12:47 Koko Israelin seurakunta pitää näin tekemän.
12:48 Jos joku muukalainen asuu sinun tykönäs, ja tahtoo pitää Herralle pääsiäistä, niin ympärileikattakaan kaikki miehenpuolet, ja sitte käykään sitä tekemään, ja olkaan niinkuin maan omainen; sillä ei yhdenkään ympärileikkaamattoman pidä sitä syömän.
12:49 Yksi sääty pitää oleman omaisella ja muukalaisella, joka asuu teidän seassanne.
12:50 Ja kaikki Israelin lapset tekivät niinkuin Herra oli Mosekselle ja Aaronille käskenyt.
12:51 Niin Herra yhtenä päivänä johdatti Israelin lapset ulos Egyptin maalta, heidän joukoissansa.


13.4.2020

Jeesus heräsi kuolleista. Oikeasti. Ruumiillisesti. Ensin hän kuoli väkivaltaisen kuoleman. Kolmen päivän päästä hän virkosi Jumalan voimasta ruumiillisesti uuteen kuolemattomaan ja katoamattomaan elämään. Hän on elossa! Oikeasti. Ei vain kertomuksessa.Evankeliumi on sanoma Jeesuksesta Jumalan Pojasta, joka surmattiin ja virkosi eloon ja joka on elossa! Tästä käsin evankeliumi syntien anteeksisaamisesta saa merkityksensä: Koska Jeesus on oikeasti elossa, kuolema on oikeasti voitettu. Kyse ei ole mistään vertauskuvallisesta sanomasta, että kuolemaa ei tarvitse pelätä. Kuolema on voitettu. Jeesus virkosi eloon!Koska Jumala herätti Jeesuksen kuolleista, siinä Jumala itse antoi todistuksen Pojastaan: Kaikki mitä Jeesus opetti Jumalasta on totta. Koska Jumala herätti Jeesuksen kuolleista, tiedän, että kristinusko on totta. Koska Jumala herätti Jeesuksen kuolleista tiedän, että minun todelliset syntini ovat ihan oikeasti anteeksiannettu. Jeesus lupasi, että jokainen häneen uskova saa synnit anteeksi ja itse Jumala vahvisti tämän todeksi herättämällä Jeesuksen kuolleista.Jos evankeliumi pitäisi tiivistää yhteen lauseeseen, se olisi tämä: Jeesus on elossa! Annan sinulle tutkisteltavaksi vain yhden raamatunpaikan. Katso miten apostoli Paavali määrittelee evankeliumin 1 korinttilaiskirjeensä luvussa 15:1-8

15:1 Veljet, minä johdatan teidät tuntemaan sen evankeliumin, jonka minä teille julistin, jonka te myöskin olette ottaneet vastaan ja jossa myös pysytte
15:2 ja jonka kautta te myös pelastutte, jos pidätte siitä kiinni semmoisena, kuin minä sen teille julistin, ellette turhaan ole uskoneet.
15:3 Sillä minä annoin teille ennen kaikkea tiedoksi sen, minkä itse olin saanut: että Kristus on kuollut meidän syntiemme tähden, kirjoitusten mukaan.
15:4 ja että hänet haudattiin ja että hän nousi kuolleista kolmantena päivänä, kirjoitusten mukaan,
15:5 ja että hän näyttäytyi Keefaalle, sitten niille kahdelletoista.
15:6 Sen jälkeen hän näyttäytyi yhtä haavaa enemmälle kuin viidellesadalle veljelle, joista useimmat vielä nytkin ovat elossa, mutta muutamat ovat nukkuneet pois.
15:7 Sen jälkeen hän näyttäytyi Jaakobille, sitten kaikille apostoleille.
15:8 Mutta kaikkein viimeiseksi hän näyttäytyi minullekin, joka olen ikäänkuin keskensyntynyt.

ja kuinka hän kytkee Jeesuksesta kirjoittamansa siihen mikä myös meitä kerran odottaa jakeissa 20-26

15:20 Mutta nytpä Kristus on noussut kuolleista, esikoisena kuoloon nukkuneista.
15:21 Sillä koska kuolema on tullut ihmisen kautta, niin on myöskin kuolleitten ylösnousemus tullut ihmisen kautta.
15:22 Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa,
15:23 mutta jokainen vuorollaan: esikoisena Kristus, sitten Kristuksen omat hänen tulemuksessaan;
15:24 sitten tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman.
15:25 Sillä hänen pitää hallitseman "siihen asti, kunnes hän on pannut kaikki viholliset jalkojensa alle."
15:26 Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema.

ja 35-58.

15:35 Mutta joku ehkä kysyy: "Millä tavoin kuolleet heräjävät, ja millaisessa ruumiissa he tulevat?"
15:36 Sinä mieletön, se, minkä kylvät, ei virkoa eloon, ellei se ensin kuole!
15:37 Ja kun kylvät, et kylvä sitä vartta, joka on nouseva, vaan paljaan jyvän, nisun jyvän tai muun minkä tahansa.
15:38 Mutta Jumala antaa sille varren, sellaisen kuin tahtoo, ja kullekin siemenelle sen oman varren.
15:39 Ei kaikki liha ole samaa lihaa, vaan toista on ihmisten, toista taas karjan liha, toista on lintujen liha, toista kalojen.
15:40 Ja on taivaallisia ruumiita ja maallisia ruumiita; mutta toinen on taivaallisten kirkkaus, toinen taas maallisten.
15:41 Toinen on auringon kirkkaus ja toinen kuun kirkkaus ja toinen tähtien kirkkaus, ja toinen tähti voittaa toisen kirkkaudessa.
15:42 Niin on myös kuolleitten ylösnousemus: kylvetään katoavaisuudessa, nousee katoamattomuudessa;
15:43 kylvetään alhaisuudessa, nousee kirkkaudessa; kylvetään heikkoudessa, nousee voimassa;
15:44 kylvetään sielullinen ruumis, nousee hengellinen ruumis. Jos kerran on sielullinen ruumis, niin on myös hengellinen.
15:45 Niin on myös kirjoitettu: "Ensimmäisestä ihmisestä, Aadamista, tuli elävä sielu"; viimeisestä Aadamista tuli eläväksitekevä henki.
15:46 Mutta mikä on hengellistä, se ei ole ensimmäinen, vaan se, mikä on sielullista, on ensimmäinen; sitten on se, mikä on hengellistä.
15:47 Ensimmäinen ihminen oli maasta, maallinen, toinen ihminen on taivaasta.
15:48 Minkäkaltainen maallinen oli, senkaltaisia ovat myös maalliset; ja minkäkaltainen taivaallinen on, senkaltaisia ovat myös taivaalliset.
15:49 Ja niinkuin meissä on ollut maallisen kuva, niin meissä on myös oleva taivaallisen kuva.
15:50 Mutta tämän minä sanon, veljet, ettei liha ja veri voi periä Jumalan valtakuntaa, eikä katoavaisuus peri katoamattomuutta.
15:51 Katso, minä sanon teille salaisuuden: emme kaikki kuolemaan nuku, mutta kaikki me muutumme,
15:52 yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasunan soidessa; sillä pasuna soi, ja kuolleet nousevat katoamattomina, ja me muutumme.
15:53 Sillä tämän katoavaisen pitää pukeutuman katoamattomuuteen, ja tämän kuolevaisen pitää pukeutuman kuolemattomuuteen.
15:54 Mutta kun tämä katoavainen pukeutuu katoamattomuuteen ja tämä kuolevainen pukeutuu kuolemattomuuteen, silloin toteutuu se sana, joka on kirjoitettu: "Kuolema on nielty ja voitto saatu."
15:55 "Kuolema, missä on sinun voittosi? Kuolema, missä on sinun otasi?"
15:56 Mutta kuoleman ota on synti, ja synnin voima on laki.
15:57 Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta!
15:58 Sentähden, rakkaat veljeni, olkaa lujat, järkähtämättömät, aina innokkaat Herran työssä, tietäen, että teidän vaivannäkönne ei ole turha Herrassa.Jeesus kärsi, kuoli ja nousi kuolleista niin kuin oli kirjoitettu, siksi voimme olla varmoja siitä, että jokainen häneen turvautuva ihminen saa synnit oikeasti anteeksi niin kuin on kirjoitettu

APT: 10:43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta. Siunausta viikkoon. Jeesus on elossa!


11.4.2020

Psalmi 23

Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu.
Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä.
Hän virvoittaa minun sieluni, hän ohjaa minua oikeaa tietä nimensä kunnian tähden.

Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani.
Sinä suojelet minua kädelläsi, johdatat paimensauvallasi.
Sinä katat minulle pöydän vihollisteni silmien eteen.

Sinä voitelet pääni tuoksuvalla öljyllä, ja minun maljani on ylitsevuotavainen.
Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä,
ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.

Tämä tuttu rakas psalmi on täynnä luottamusta Jumalan huolenpitoon. Samalla se on hyvin todellinen. Elämään kuuluu raskaita ja hankalia vaiheita, joista Herra johtaa runsauteen ja lepoon. Matka kulkee pimeiden laaksojen läpi. Minkälaisia pimeitä laaksoja sinun elämässäsi on ollut ja kenties on nyt? Siellä lohdutuksena ja turvana on Jumalan läsnäolo. Matkan varrella on vihollisiakin. Ne pelottavat ja tuovat uhkaa. Silti ne eivät voita meitä. Kaiken keskellä Jumala täyttää sisäisellä ilolla. Jumalan hyvyys ja rakkaus ympäröivät karun ja pimeän maailman keskellä. Lopulta ajallisen elämän matka käy kohti kuolemaa, mutta siinäkin saa olla turvassa, Herran huoneessa. Elämä ei kuitenkaan pääty kuolemaan vaan se on portti siihen vehreyteen ja ihanuuteen, josta tämän maailman kauneimmat paratiisit ovat vain kalpeaa esikuvaa.

10.4.2020 PITKÄPERJANTAI

Jeesuksen kanssa teloitettavaksi vietiin kaksi muuta miestä, kaksi rikollista. Kun tultiin paikkaan, jota kutsutaan Pääkalloksi, he ristiinnaulitsivat Jeesuksen ja rikolliset, toisen hänen oikealle puolelleen, toisen vasemmalle.

Mutta Jeesus sanoi: "Isä, anna heille anteeksi. He eivät tiedä, mitä tekevät." Sotilaat jakoivat keskenään Jeesuksen vaatteet heittämällä niistä arpaa.

Kansa seisoi katselemassa. Hallitusmiehiäkin oli siellä ivailemassa Jeesusta. He sanoivat: "Muita hän kyllä on auttanut - auttakoon nyt itseään, jos hän kerran on Messias, Jumalan valittu." Myös sotilaat pilkkasivat häntä. He tulivat hänen luokseen, tarjosivat hänelle hapanviiniä ja sanoivat: "Jos olet juutalaisten kuningas, niin pelasta itsesi."

Jeesuksen pään yläpuolella oli myös kirjoitus: "Tämä on juutalaisten kuningas."

Toinen ristillä riippuvista pahantekijöistä herjasi hänkin Jeesusta. Hän sanoi: "Etkö sinä ole Messias? Pelasta nyt itsesi ja meidät!"

Mutta toinen moitti häntä: "Etkö edes sinä pelkää Jumalaa, vaikka kärsit samaa rangaistusta? Mehän olemme ansainneet tuomiomme, meitä rangaistaan tekojemme mukaan, mutta tämä mies ei ole tehnyt mitään pahaa." Ja hän sanoi: "Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi."

Jeesus vastasi: "Totisesti: jo tänään olet minun kanssani paratiisissa."

Oli jo kuudes tunti. Silloin, keskipäivällä, aurinko pimeni. Pimeys tuli koko maan ylle, ja sitä kesti yhdeksänteen tuntiin saakka. Temppelin väliverho repesi keskeltä kahtia.

Ja Jeesus huusi kovalla äänellä: "Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni."

Tämän sanottuaan hän henkäisi viimeisen kerran.

(Luuk 22:32-46)


5.4.2020 PALMUSUNNUNTAI


TODISTEET SIITÄ, ETTÄ KORONAVIRUS ON IHMISEN TEKEMÄ <-- ohjelma linkistä

KORONAVIRUS JA UUSI MAAILMANJÄRJESTYS <-- Ohjelma linkistäPsalmista 118 (Biblia)

25. O Herra, auta, o Herra, anna menestyä!
26. Siunattu olkoon se, joka tulee Herran nimeen! me siunaamme teitä Herran huoneesta.
27. Herra on Jumala, joka meitä valistaa: kaunistakaat juhlalehdillä hamaan alttarin sarviin asti.
28. Sinä olet minun Jumalani, ja minä kiitän sinua; minun Jumalani! sinua minä ylistän.
29. Kiittäkäät Herraa; sillä hän on hyvä, ja hänen laupiutensa pysyy ijankaikkisesti

Hoosianna <-- laulu linkistä


30.3.2020

Jeesus kuoli koska!

1. Ottaakseen päälleen Jumalan vihan - Gal. 3:13; Room. 3:25; 1. Joh. 4:10
2. Miellyttääkseen Taivaallista Isää - Jes. 53:10, Ef. 5:2
3. Oppiakseen kuuliaisuutta ja tullakseen täydelliseksi - Hepr. 5:8; Hepr. 2:10
4. Saavuttaakseen ylösnousemuksensa - Hepr. 13:20-21
5. Näyttääkseen Jumalan rakkauden ja armon rikkauden syntisille - Room. 5:7-8; Joh. 3:16; Ef. 1:7
6. Näyttääkseen hänen rakkautensa meitä kohtaan - Ef. 5:2; Ef. 5:25; Gal. 2:20
7. Kumotakseen meitä vastaan olevat lain vaatimukset - Kol. 2:13
8. Tullakseen lunnaiksi monen edestä - Mark. 10:45
9. Antaakseen syntimme anteeksi - Ef. 1:7; Matt. 26:28
10. Tarjotakseen perustan meidän vanhurskauttamisellemme - Room. 5:9; Room. 3:24; Room 3:28

11. Sovittaakseen meidät Jumalan kanssa - Room 5:10
12. Tuodakseen meidät Jumalan luo - 1. Piet. 3:18; Ef. 2:13
13. Voidaksemme kuulua hänelle - Room. 7:4; 1. Kor. 6:19-20; Apt. 20:28
14. Antaakseen meille luottavaisen pääsyn kaikkein pyhimpään - Hepr. 10:19
15. Tullakseen paikaksi, jossa kohtaamme Jumalan - Joh. 2:19-21
16. Tuodakseen Vanhan Testamentin pappiuden päätökseen ja tullakseen ikuiseksi
      ylipapiksi - Hepr. 7:23-27; Hepr. 9:24-26; Hepr. 10:10-12
17. Voidakseen pappina ymmärtää meitä - Hepr. 4:15-16
18. Vapauttaakseen meidät perinnäissääntöjen kyllästämästä uskonnollisesta
      vaelluksesta - 1. Piet. 1:18-19
19. Vapauttaakseen meidät synnin orjuudesta - Ilm. 1:5-6; Hepr. 13:12
20. Jotta voisimme kuolla synnille ja elää vanhurskaudelle - 1 Piet. 2:24

21. Jotta kuolisimme laille ja kantaisimme hedelmää Jumalalle - Room. 7:4
22. Voidaksemme elää Kristukselle, eikä itsellemme - 2 Kor. 5:15
23. Tehdäkseen rististään ainoan kerskailun aiheen - Gal. 6:14
24. Tehdäkseen meille mahdolliseksi elää uskossa Häneen - Gal. 2:20
25. Antaakseen avioliitolle kaikkein syvimmän merkityksen - Ef. 5:25
26. Luodakseen ihmisiä, jotka ovat innokkaita tekemään hyvää - Tit. 2:14
27. Kutsuakseen meitä seuraamaan hänen esimerkkiään nöyryydestä ja rakkaudesta
      - 1. Piet. 2:19-21; Hepr. 12:3-4; Fil. 2:5-8
28. Luodakseen joukon ristiinnaulittuja seuraajia - Luuk. 9:23; Matt. 10:38
29. Vapauttaakseen meidät kuoleman pelon siteistä - Hepr. 2:14-15
30. Jotta pääsisimme hänen luokseen välittömästi kuoleman jälkeen - 1. Tess.
        5:10; Fil. 1:21,23; 2. Kor. 5:8

31. Turvatakseen meidän ylösnousemuksemme - Room. 6:5; Room. 8:11; 2. Tim. 2:11
32. Riisuakseen aseista henkivallat ja hallitukset - Kol. 2:14-15; 1. Joh. 3:8
33. Vapauttaakseen Jumalan voiman evankeliumissa - 1. Kor. 1:18; Room. 1:16
34. Tuhotakseen vihamielisyyden eri ihmisryhmien välillä - Ef. 2:14-16
35. Lunastaakseen ihmisiä jokaisesta heimosta, kielestä, kansasta ja maasta - Ilm. 5:9
36. Kootakseen kaikki lampaansa eri puolilta maailmaa - Joh. 11:51-52; Joh.10:16
37. Pelastaakseen meidät viimeiseltä tuomiolta - Hepr. 9:28
38. Lisätäkseen hänen iloaan ja meidän iloamme - Hepr. 12:2
39. Jotta meidät kruunattaisiin kirkkaudellaan ja kunnialla - Hepr. 2:9; Fil. 2:7-9; Ilm. 5:12
40. Näyttääkseen, että Jumala voi kääntää pahimmankin pahuuden hyväksi - Apt.4:27-28


29.3.2020


LAULU SUOMELLE <-- lauluu löytyy klikkaamalla linkistä


KORONAPANDEMIA OSA2  <-- linkistä aukeaa 1h mittainen ohjelma


Koronavirus koskettaa yksittäisiä ihmisiä, kansakuntia ja koko maailmaa. Ihmisillä on paljon epävarmuutta ja pelkoa. Yritykset ja valtiot ovat taloudellisessa ahdingossa. Mutta muista, tämä kaikki on Jumalan järkkymättömässä kädessä ja ohjauksessa edelleen. Kaikki tämä kuuluu Jumalan suureen suunnitelmaan.

Tässä tilanteessa tulee todelliseksi se, mistä Pyhä Henki muistuttaa
heprealaiskirjeen kirjoittajan sanoin:

"...mutta nyt hän on luvannut sanoen: 'Vielä kerran minä liikutan maan, jopa taivaankin.' Mutta tuo 'vielä kerran' osoittaa, että ne, mitkä järkkyvät, koska ovat luotuja, tulevat
muuttumaan, että ne, jotka eivät järky pysyisivät."
(Hepr. 12:26-27)

Nyt moni asia järkkyy ja on muutoksen tilassa niin maailmassa, yhteiskunnassa, kuin itse kunkin elämässä.
Tässä piilee myös suuri mahdollisuus: Tämän kautta käy ilmi, että on olemassa
iankaikkisia asioita, jotka eivät muutu ja joita mikään ei voi järkyttää.Vuosien varrella meidän kaikkien elämään on kasautunut asioita, joita olemme
tottuneet pitämään välttämättöminä ja luulemme, että emme tule toimeen ilman
niitä. Samalla sellaiset asiat, jotka oikeasti ovat tärkeitä, ovat saattaneet
jäädä sivuun. Muutos tekee kipeää mutta älä anna sen haitata. Siinä piilee mahdollisuus löytää
jotain uutta. Jumala antaa kaiken järkkyä osoittaakseen, että Hän on varannut meille jotain
mitä mikään ei voi järkyttää. Meitä muistutetaan siitä, että me emme elä tätä
muuttuvaa maailmaa varten. Meidän päämääränämme on Jumalan järkkymätön
iankaikkinen valtakunta.Heprealaiskirje jatkaakin:

"Sen tähden, koska me saamme valtakunnan, joka ei järky, olkaamme kiitolliset ja siten palvelkaamme Jumalaa, hänelle mielihyväksi, pyhällä arkuudella ja pelolla..." (12:28)Pidä kiitollinen mieli ja palvele Jumalaa hänen tahtonsa mukaan.
Kun nyt moni asia on muutoksen tilassa ja järkkyy, ruoki itsessäsi kiitollista
mieltä Jumalaa kohtaan ja etsi Hänen tahtoaan palvellaksesi Häntä. Pidä tilivälit
lyhyenä Jumalan kanssa.


LUOJA JA LUNASTAJA  <-- linkistä aukeaa 10 minuutin ohjelma


23.3.2020

Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. (Room. 6:23)

Jaakobin kirje

1:12 Autuas se mies, joka kiusauksen kestää, sillä kun hänet on koeteltu, on hän saava elämän kruunun, jonka Herra on luvannut niille, jotka häntä rakastavat!
1:13 Älköön kukaan, kiusauksessa ollessaan, sanoko: "Jumala minua kiusaa"; sillä Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän ketään kiusaa.
1:14 Vaan jokaista kiusaa hänen oma himonsa, joka häntä vetää ja houkuttelee;
1:15 kun sitten himo on tullut raskaaksi, synnyttää se synnin, mutta kun synti on täytetty, synnyttää se kuoleman.
1:16 Älkää eksykö, rakkaat veljeni.
1:17 Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä, jonka tykönä ei ole muutosta, ei vaihteen varjoa.
1:18 Tahtonsa mukaan hän synnytti meidät totuuden sanalla, ollaksemme hänen luotujensa esikoiset.
1:19 Te tiedätte sen, rakkaat veljeni. Mutta olkoon jokainen ihminen nopea kuulemaan, hidas puhumaan, hidas vihaan;
1:20 sillä miehen viha ei tee sitä, mikä on oikein Jumalan edessä.
1:21 Sentähden pankaa pois kaikki saastaisuus ja kaikkinainen pahuus ja ottakaa hiljaisuudella vastaan sana, joka on teihin istutettu ja joka voi teidän sielunne pelastaa.
1:22 Mutta olkaa sanan tekijöitä, eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne.
1:23 Sillä jos joku on sanan kuulija eikä sen tekijä, niin hän on miehen kaltainen, joka katselee kuvastimessa luonnollisia kasvojaan;
1:24 hän katselee itseään, lähtee pois ja unhottaa heti, millainen hän oli.
1:25 Mutta joka katsoo täydelliseen lakiin, vapauden lakiin, ja pysyy siinä, eikä ole muistamaton kuulija, vaan todellinen tekijä, hän on oleva autuas tekemisessään.
1:26 Jos joku luulee olevansa jumalanpalvelija, mutta ei hillitse kieltään, vaan pettää sydämensä, niin hänen jumalanpalveluksensa on turha. 
1:27 Puhdas ja tahraton jumalanpalvelus Jumalan ja Isän silmissä on käydä katsomassa orpoja ja leskiä heidän ahdistuksessaan ja varjella itsensä niin, ettei maailma saastuta.


19.3.2020

Ajankohtaista ohjelma <-- linkistä aukeaa 1h ohjelma


18.3.2020

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi Suomi on nyt poikkeustilassa. Liikkumista rajoitetaan,
joukkokokoontumiset on kielletty, koulut ja rajat on suljettu. Vastaavaa emme ole kokeneet Suomessa sitten sotien jälkeen.

Mikään tästä ei kuitenkaan tule yllätyksenä Jumalalle. Suomi ei ole suistunut Jumalan kaitselmuksen raiteilta. Jumala puhuttelee maatamme ennen kokemattomalla tavalla. Monet ovat rukoilleet herätystä. Ehkä tämän kautta Jumala kutsuu meidät kaikki polvillemme etsimään Hänen kasvojaan, joka kaiken voi. Siinä missä uskomaton näkee taivaalla mustia joutsenia, kristitty kohottaa päänsä ja näkee hengessä jotain muuta. Mustien joutsenien sijaan kristitty
näkee valkoisen hevosen ja sen selässä miehen, jonka nimi on Uskollinen ja
Totuudellinen (Ilm. 19:11). Herramme Jeesus on uskollinen lupauksilleen. Hänen
lupauksensa ovat totuus, jonka varassa katsomme eteenpäin. Vapautuksemme hetki
lähestyy (Luuk. 21:28). Tällaisina aikoina Jeesuksen lupaukset kantavat meitä. Jumala toimii yhä. Pyhä Henki ei ole rajoitettu. Jumalan seurakunta, sinä ja minä, yhdessä selviämme
tästä. Uskomme, että tämä poikkeustilanne tuo meidät suomalaisina ja myös Jumalan
kansana lähemmäs toisiamme. Ja toivottavasti ennen kaikkea lähemmäs Jumalaa. Tämän kaiken keskellä meillä on käytössämme suuri ja väkeä Jumalan antama ase: Rukous.
Raamattu lupaa, että "vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras" (Jaak. 5:16). Itse asiassa Jumala voi tehdä "monin verroin enemmän, kuin kaikki mitä me anomme tai ymmärrämme" (Ef. 3:20).Presidentti Sauli Niinistö sanoi hyvin todetessaan, että nyt on "otettava fyysistä etäisyyttä, mutta lisättävä henkistä läheisyyttä.
Olemme toiveikas sen suhteen, että tällaisissa vaikeissa olosuhteissa aletaan
nähdä myös oman navan ulkopuolelle. "
On kirjoitettu: "Rakkaani, minä toivotan sinulle, että kaikessa menestyt ja pysyt terveenä, niin kuin sielusikin menestyy." (3 Joh. 2).


15.3.2020 Kuulutko sinä riskiryhmään?

Korona levittäytyy ympäri maailman. Koko maailma tuntuu olevan sekaisin asian takia. Jaksathan Rukoilla Suomen puolesta. Edellinen suuri puheenaihe ilmaston pilaantumisesta on jäänyt taka-alalle. Tämä kaikki muistuttaa meitä vain siitä että Jumalalla on kaikki valta taivaassa ja maan päällä (Mat: 28,18). Jumala on koronan vaikutuksella esimerkiksi puhdistanut maapallon ilmansaasteista huomattavan osan muutamassa viikossa, ihmiset omin voimin eivät tuohon tuskin pystyisi koskaan. Kuulutko sinä joukkoon joka Korkeimman suojassa kulkee vai kuulutko riskiryhmään?

Alla tutkittavaksesi asiasta kertovat psalmit 91 ja 113 .

Psalmi 91
91:1 Joka Korkeimman
suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy,
91:2 se sanoo: "Herra
on minun turvani ja linnani, hän on minun Jumalani, johon minä turvaan."
91:3 Sillä hän
päästää sinut linnustajan paulasta, turmiollisesta rutosta.
91:4 Sulillansa hän
sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa
on kilpi ja suojus.
91:5 Et sinä pelkää
yön kauhuja, et päivällä lentävää nuolta,
91:6 et ruttoa, joka
pimeässä kulkee, et kulkutautia, joka päiväsydännä häviötä tekee.
91:7 Vaikka tuhat
kaatuisi sinun sivultasi, kymmenen tuhatta oikealta puoleltasi, ei se sinuun
satu.
91:8 Sinun silmäsi
saavat vain katsella ja nähdä, kuinka jumalattomille kostetaan. -
91:9 Sillä:
"Sinä, Herra, olet minun turvani." - Korkeimman olet sinä ottanut
suojaksesi.
91:10 Ei kohtaa
sinua onnettomuus, eikä vitsaus lähesty sinun majaasi.
91:11 Sillä hän
antaa enkeleilleen sinusta käskyn varjella sinua kaikilla teilläsi.
91:12 He kantavat
sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi.
91:13 Sinä kuljet
leijonan ja kyykäärmeen ylitse, sinä tallaat nuorta jalopeuraa ja
lohikäärmettä. -
91:14 "Koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni.
91:15 Hän huutaa
minua avuksensa, ja minä vastaan hänelle, minä olen hänen tykönänsä, kun
hänellä on ahdistus, minä vapahdan hänet ja saatan hänet kunniaan.
91:16 Minä ravitsen
hänet pitkällä iällä ja suon hänen nähdä antamani pelastuksen."


Psalmi 103
103:1 Daavidin virsi. Kiitä
Herraa, minun sieluni, ja kaikki, mitä minussa on, hänen pyhää nimeänsä.
103:2 Kiitä Herraa, minun
sieluni, äläkä unhota, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt,
103:3 hän, joka antaa kaikki
sinun syntisi anteeksi ja parantaa kaikki sinun sairautesi,
103:4 joka lunastaa
sinun henkesi tuonelasta ja kruunaa sinut armolla ja laupeudella,
103:5 joka sinun
halajamisesi tyydyttää hyvyydellään, niin että sinun nuoruutesi uudistuu kuin
kotkan.
103:6 Herra tekee
vanhurskauden ja hankkii oikeuden kaikille sorretuille.
103:7 Hän on tehnyt
Moosekselle tunnetuksi tiensä, Israelin lapsille suuret tekonsa.
103:8 Laupias ja
armahtavainen on Herra, pitkämielinen ja suuri armossa.
103:9 Ei hän aina
riitele eikä pidä vihaa iankaikkisesti.
103:10 Ei hän tee meille
syntiemme mukaan eikä kosta meille pahain tekojemme mukaan.
103:11 Sillä niin korkealla
kuin taivas on maasta, niin voimallinen on hänen armonsa niitä kohtaan, jotka
häntä pelkäävät.
103:12 Niin kaukana
kuin itä on lännestä, niin kauas hän siirtää meistä rikkomuksemme.
103:13 Niinkuin isä
armahtaa lapsiansa, niin Herrakin armahtaa pelkääväisiänsä.
103:14 Sillä hän
tietää, minkäkaltaista tekoa me olemme: hän muistaa meidät tomuksi.
103:15 Ihmisen
elinpäivät ovat niinkuin ruoho, hän kukoistaa niinkuin kukkanen kedolla.
103:16 Kun tuuli käy
hänen ylitsensä, ei häntä enää ole, eikä hänen asuinsijansa häntä enää tunne.
103:17 Mutta Herran
armo pysyy iankaikkisesta iankaikkiseen niille, jotka häntä pelkäävät, ja hänen
vanhurskautensa lasten lapsille,
103:18 niille, jotka
pitävät hänen liittonsa ja muistavat hänen käskynsä ja noudattavat niitä.
103:19 Herra on
pystyttänyt istuimensa taivaisiin, ja hänen kuninkuutensa hallitsee kaikkia.
103:20 Kiittäkää
Herraa, te hänen enkelinsä, te väkevät sankarit, jotka hänen käskynsä täytätte,
kun kuulette hänen sanansa äänen.
103:21 Kiittäkää
Herraa, kaikki hänen sotaväkensä, te hänen palvelijansa, jotka hänen tahtonsa
teette.
103:22 Kiittäkää
Herraa, kaikki hänen tekonsa, hänen valtakuntansa kaikissa paikoissa. Kiitä,
minun sieluni, Herraa.ISÄN RAKKAUSKIRJE


Lapseni...

Et ehkä tunne minua,
mutta minä tiedän kaiken sinusta.
Ps. 139:1

Tiedän milloin istut ja milloin nouset.
Ps. 139:2

Tunnen kaikki sinun tiesi.
Ps. 139:3

Olen laskenut kaikki pääsi hiuksetkin.
Matt. 10:29-31

Tein sinut minun kuvakseni.
1. Moos. 1:27

Minussa sinä elät, liikut ja olet.
Ap.t. 17:28

Sillä sinä olet minun lapseni.
Ap.t. 17:28

Tunsin sinut jo ennen syntymääsi.
Jer. 1:4-5

Valitsin sinut, kun suunnittelin
luomakuntaa.
Ef. 1:11-12

Et ollut vahinko.
Ps. 139:15-16

Kaikki sinun päiväsi on kirjoitettu minun
kirjaani.
Ps. 139:15-16

Päätin tarkkaan, milloin synnyt ja missä
asut.
Ap.t. 17:26

Sinä olet ihme, suuri ihme.
Ps. 139:14

Kudoin sinut kokoon äitisi kohdussa.
Ps. 139:13

Saatoin sinut maailmaan syntymäpäivänäsi.
Ps. 71:6

Ne, jotka eivät tunne minua,
ovat antaneet minusta väärän kuvan.
Joh. 8:41-44

En ole kaukainen enkä vihainen
vaan täydellinen rakkaus.
1. Joh. 4:16

Ja haluan antaa sinulle ylen määrin
rakkauttani
1. Joh. 3:1

vain siksi, että olet minun
lapseni ja minä olen Isäsi.
1. Joh. 3:1

Tarjoan sinulle enemmän kuin maallinen
isäsi koskaan kykenisi.
Matt. 7:11

Sillä minä olen täydellinen Isä.
Matt. 5:48

Kaikki hyvä, mitä saat, tulee minulta.
Jaak. 1:17

Minä olen sinun huolenpitäjäsi ja
täytän kaikki tarpeesi.
Matt. 6:31-33

Suunnitelmani sinun tulevaisuutesi
varalle on aina ollut täynnä toivoa.
Jer. 29:11

Minä rakastan sinua ikuisella rakkaudella.

Jer. 31:3

Ajatukseni sinua kohtaan ovat lukemattomat kuin hiekanjyväset meren rannalla.
Ps. 139:17-18

Minä iloitsen sinusta laulaen.
Sef. 3:17

En koskaan lakkaa tekemästä sinulle hyvää.

Jer. 32:40

Sillä sinä olet minun aarteeni.
2. Moos. 19:5

Haluan koko sydämestäni ja sielustani
palauttaa asemasi lapsenani.
Jer. 32:41

Ja tahdon näyttää sinulle suuria ja
ihmeellisiä asioita.
Jer. 33:3

Jos etsit minua koko sydämestäsi, löydät
minut.
5. Moos. 4:29

Iloitse minussa, ja annan sinulle,
mitä sydämesi toivoo,
Ps. 37:4

koska juuri minä olen antanut sinulle ne
toiveet.
Fil. 2:13

Voin tehdä sinulle enemmän kuin
osaat edes kuvitella,
Ef. 3:20

sillä olen suurin rohkaisijasi.
2. Tess. 2:16-17

Olen myös Isä, joka lohduttaa
sinua kaikissa murheissasi.
2. Kor. 1:3-4

Kun sydämesi on särkynyt, olen lähelläsi.
Ps. 34:18

Kannan sinua sylissäni niin kuin
paimen kantaa lammastaan.
Jes. 40:11

Kerran tulee päivä,
jolloin pyyhin silmistäsi kaikki kyyneleet.
Ilm. 21:3-4

Ja otan pois kaiken sen tuskan,
jota olet kärsinyt maan päällä.
Ilm. 21:3-4

Olen Isäsi ja rakastan sinua aivan
kuin poikaani Jeesusta.
Joh. 17:23

Jeesuksessa rakkauteni sinuun tulee ilmi.
Joh. 17:26

Hän on olemukseni täydellinen kuva.
Hepr. 1:3

Hän tuli osoittamaan, että olen
puolellasi,
en sinua vastaan,
Room. 8:31

ja kertomaan, etten pidä kirjaa
synneistäsi.
2. Kor. 5:18-19

Jeesus kuoli, jotta sinä ja
minä voisimme tehdä sovinnon.
2. Kor. 5:18-19

Hänen kuolemansa oli lopullinen osoitus
rakkaudestani sinua kohtaan.
1. Joh. 4:10

Annoin kaiken, mitä rakastin,
saadakseni sinun rakkautesi.
Room. 8:31-32

Jos otat vastaan Jeesuksen,
otat vastaan minut.
1. Joh. 2:23

Eikä mikään enää erota
sinua minun rakkaudestani.
Room. 8:38-39

Tule kotiin, ja järjestän taivaassa
kaikkien aikojen juhlat.
Luuk. 15:7

Olen aina ollut ja tulen aina olemaan Isä.

Ef. 3:14-15

Kysyn sinulta: haluatko olla lapseni?
Joh. 1:12-13

Minä odotan sinua.
Luuk. 15:11-32

Rakkaudella, Taivaallinen Isäsi
Kaikkivaltias Jumala